درمان افسردگي با ميوه
درمان افسردگي با ميوه هومن قاسميان بسياري از محققين علم پزشکي از ميوه ها به عنوان داروخانه هاي طبيعي ياد مي کنند که هر يک از آنها در درمان بيماريها موثر و مفيد مي باشد.اگرچه بشر توانسته است با بهره گيري از علم خدا دادي دارودهاي زيادي را در جهت مقابله با امراض مختلف توليد نمايد،اما همواره شاهد کشف خاصيتهاي مختلف ميوهها براي مقابله با امراض جسمي و روحي هستيم.به عنوان مثال پژوهش هاي علمي نشان مي دهد مصرف ميوه و سزيجات تازه از ابتلا به افسردگي پيشگيري مي کند. روانشناسان انگليسي در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيده اند که مصرف غذاها، ميوه ها و سزيجات تازه به نشاط و سلامت رواني انسان کمک کرده و ميزان ابتلا به افسردگي را60 درصد کاهش مي دهد. در ميان مواد غذائي زيان اور براي سلامت جسمي و رواني انسان، غذاهاي اماده، مصرف بيش از اندازه شکر، فراوردهاي لبني، انواع کيک و بيسکويت در رتبه نخست قرار دارند و در مقابل مصرف انواع ماهي ها و ميوجات و سبزيهاي تازه در سلامت جسم و روان نقش بسيار مهمي دارند. به تازگي نيز پژوهشگران کشور موفق شدند با استفاده از نانو زئوليتها عمر انبارداري ميوه ها و سبزيجات را افزايش دهند که اين روش در حال حاضر در سردخانه هاي برخي از شهرهاي شمالي و کرج اجرايي شده است.اين موفقيتي بزرگ است که در زمينه استفاده بهينه از سبزيجات و ميوه ها به عنوان منابع سرشار از ويتامين و مواد مفيد حاصل گرديده است. همچنين حدود87 درصد از افرادي که دچار بيماري قلبي و عروقي هستند، در روز از ميوه و سبزي استفاده نمي کنند. بيش از155 ميليون دانش آموز در جهان دچار درجاتي از چاقي هستند. چاقي داراي عوارض زيادي است. در حال حاضر حدود17.5 ميليون نفر در جهان بر اثر بيماري هاي قلبي و عروقي مي ميرند.79 درصد مرگ و ميرها به علت بيماري هاي مزمن مانند بيماري هاي قلبي و عروقي است. در اين ميان مصرف ميوه ها و سبزيجات تازه مي تواند از بروز اين مسئله جلوگيري نمايد. متخصصين معتقدند که مصرف صحيح ميوه ها و سبزي ها مي تواند مانع بروز بيماري قلبي و عروقي شود و اکثر از افرادي که دچار بيماري قلبي و عروقي هستند در روز از ميوه و سبزي استفاده نمي کنند. بنابر اين بايد مصرف ميوه و سبزي را در زمره اصلي ترين عادات غذايي قرار داد و هيچ گاه مصرف آنها را فراموش نکرد. نکته ديگري که بايد در خصوص مصرف سبزيجات مدنظر قرار داد اين است که مصرف سبزي و ميوه ترجيحا بايد به صورت تازه صورت گيرد .برخلاف تصور عموم، نگهداري مواد غذايي در يخچال ارزش غذايي آن را بطور کامل حفظ نمي کند. محققان معتقدند؛ مواد غذايي تازه به ويژه ميوه و سبزيها درصورتي که براي چند روز در يخچال نگهداري شوند، نيمي از ويتامينهاي خود را از دست مي دهند. يکي از علل اين مسئله اين است که پيش از آن که ميوه و سبزيها به دست مصرف کننده برسند چند روز را در مسير حمل و نقل و انبار طي مي کنند و در اين مسير احتمال ازبين رفتن ويتامين هاي آن وجود دارد و نگهداري بيشتر آن در يخچال زمينه تجزيه و ازبين رفتن بخش بيشتري از ويتامينهاي آن را فراهم مي کند. از اين رو محققان توصيه مي کنند؛ ميوه ها و سبزيهايي مصرف شوند که به تازگي چيده شده اند. همچنين از گزينه هاي ديگر براي حفظ ارزش غذايي سبزيها و ميوه ها، منجمد کردن آنها است.

مولف : قاسميان،هومن
منبع : رسالت
شماره نمايه : 229 ( ایران نمایه )