نمایش نتایج: از 1 تا 3 از 3

موضوع: فرهنگ الفباي مهدويت

3119
  1. بالا | پست 1
    کاربر همیاری

    عنوان کاربر
    کاربر همیاری
    تاریخ عضویت
    November_2012
    شماره عضویت
    3172
    نوشته ها
    55
    سپاس
    12
    4
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

    فرهنگ الفباي مهدويت

    ارتباط با حضرت
    اعتقاد به وجود امام زمان (ع) از ضروريات مذهب شيعه است و برابر روايات و ادله، وجود امام در هر زماني لازم است و زمين ، بدون حجت باقي نمي ماند.

    اما درباره ي امكان ارتباط و مشاهده ي حضرت دو ديدگاه وجود دارد:
    1.در دوران غيبت كبري، امكان ارتباط و مشاهده وجود ندارد.
    2.براي اولياي الهي، امكان ارتباط و بهره بردن از محضر حضرت وجود دارد.

    گروهي از بزرگان شيعه(--)، بر اين باورند كه در زمان غيبت كبري، امكان ارتباط با امام زمان (ع) براي شيعيان وجود ندارد
    وبرابر دستور حضرت، مدعي ديدار را بايد تكذيب كرد.

    مهمترين و معتبرترين دليل اينان، بر نفي رويت و مشاهده حضرت در عصر غيبت، توقيعي است كه شش روز پيش از مرگ علي بن محمد سمري-آخرين نائب خاص حضرت- از ناحيه آن حضرت صادر شده است.(----)

    برابر اين توقيع ، مدعي مشاهده دروغگوست و ادعاي وي قابل پذيرش نيست.


     گروهي ديگر از علماي شيعه معتقدند كه غيبت كبري، امكان ارتباط با امام زمان (ع) وجود دارد.
    اين ديدگاه در بين متاخران شدت دارد. از سيد مرتضي شروع مي شود و پس از وي، شهرت مي يابد و افرادي چون محدث نوري،
    كراجكي، شيخ طوسي و ... آن را طرح مي كنند.

    سيد مرتضي در پاسخ به اين پرسش كه حضور امام، در پرده غيبت، چه فايده اي دارد؟
    امكان استفاده ي گروهي از اولياي الهي را از محضر آن حضرت، مطرح مي كند.
    مدعيان امكان ارتباط با حضرت، سه دليل اقامه كرده اند: روايات، اجماع و داستان ها.
    البته هركدام، ادله طرف ديگر را نقد كرده اند كه در اين مجال، بحث نمي گنجد.

    به هر حال، اگر فرض را بر امكان مشاهده و ارتباط با حضرت بدانيم، برابر صريح توقيع، ديدار كنندگان

    حق اظهار آن را ندارند و به تعبير شيخ طوسي، خود ميدانند و نفس خويش.(------) پيوست:
    (--)  محمد بن ابراهيم(معروف به نعماني و صاحب كتاب الغيبه) ،فيض كاشاني(در كتاب وافي) ، كاشف الغطاء(در رساله حق المبين) وشيخ مفيد
    (----) كمال الدين، ص 516.
    (------) چشم به راه مهدي، ص 73 و 104.
    فرهنگ افباي مهدويت، مجتبي تونه اي،ص 90 و 91.نهمين آثار و فوايد دعاي فرج در كتاب فرهنگ الفباي مهدويت:
    تعظيم خداوند و دين خداوند است.(مكيال المكارم، ج 1 ، ص 351( ترجمه سيد مهدي حائري قزويني))
    التماس دعا

  2. بالا | پست 2
    کاربر همیاری

    عنوان کاربر
    کاربر همیاری
    تاریخ عضویت
    November_2012
    شماره عضویت
    3172
    نوشته ها
    55
    سپاس
    12
    4
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

    RE: فرهنگ الفباي مهدويت

    ازدواج حضرت

    محوري كه پيرامون زندگي شخصي و كيفيت معيشت امام زمان (عج) مطرح است مساله ازدواج و زن و فرزند حضرت است.
    3 احتمال وجود دارد:

    1.اساسا حضرت ازدواج نكرده است.اگر احتمال اول را بپذيريم لازمه اش اين است كه امام معصوم يكي از سنت هاي مهم اسلامي را ترك كرده باشد و اين با شان امام سازگار نيست. اما از طرفي ديگر چون مساله غيبت اهم است و ازدواج مهم (پس) ترك ازدواج با توجه به آن امر مهم تر اشكالي را ايجاد نمي كند.


     2. ازدواج صورت گرفته ولي اولاد ندارد. اما احتمال دوم كه اصل ازدواج را بپذيريم بدون داشتن اولاد جمع مي كند بين انجام سنت اسلامي و عدم انتشار مكان و موقعيت حضرت.اما باز اين اشكال باقي است كه اگر قرار باشد آن حضرت شخصي را به عنوان همسر برگزيند يا بايد بگوييم كه عمر او نيز مانند عمر حضرت طولاني است كه بر اين امر دليلي نداريم يا اينكه بگوييم مدتي با حضرت زندگي كرده و از دنيا رفته است كه در اين صورت حضرت به سنت حسنه ازدواج عمل كرده و پس از آن تنها و بدون زن و فرزند زندگي را ادامه مي دهد.


     3.ازدواج كرده وداراي فرزنداني نيز هست.احتمال سوم آن است كه آن حضرت ازدواج كرده و داراي فرزنداني نيز هست و اولاد آن حضرت نيز فرزنداني دارند.اين مساله افزون بر آن كه دليل محكي ندارد اشكال اساسي آن اين است كه اين همه اولاد و اعقاب بالاخره روزي در جست و جوي اصل خويش مي افتند و همين كنجكاوي و جست و جو مساله را به جايي باريك مي كشاند كه با فلسفه غيبت حضرت سازگار نيست.(چشم براه مهدي-ص 352)

    ... در رابطه با همسر يا همسران حضرت  تنها يك روايت است كه سر نخي به دست مي دهد و آن روايتي است كه مرحوم كفعمي در كتاب شريف مصباح نقل كرده است. بر اساس آن همسر حضرت يكي از دخترهاي ابي لهب است.(نجم الثاقب-ص 225)

    ودر رابطه با اولاد آن حضرت رواياتي است كه از جمله ي آن ها روايت انباري است كه مرحوم مجلسي در بحارالانوار آن را آورده و روايتي طولاني است.(بحارالنوار-ج53-ص 213).

    البته بسياري از بزرگان از جمله مرحوم اقا بزرگ تهراني- صاحب الذريعه-در داستان انباري ترديد كرده اند. محمد بن مشهدي در كتاب " مزار" از امام صادق (ع) نقل مي كند كه فرمود:" گويا نزول قائم را با اهل و عيالش در مسجد سهله مي بينم" .(نجم الثاقب- ص 225)


    مرحوم مجلسي نيز بابي را به خلفا و اولاد حضرت مهدي (عج) اختصاص داده است. علاوه بر روايات برخي دعاها نيز كه از ائمه معصومين صادر شده و يا از ناحيه مقدسه رسيده است دلالت دارند كه براي حضرت اهل وعيال و فرزنداني هست...در آخرين فراز از صلواتي كه از ناحيه مقدسه صادر شده چنين مي خوانيم:...(دوستان بنده فقط متن ترجمه شده رو ميذارم) درود بي پايان خود را بر ولي امرت و اولياي عهدش و پيشوايان از اولادش نازل بفرما و بر عمر و اجلشان بيفزا.(غيبه طوسي-ص 107 وبحارالانوار-ج 52- ص 22)

    و در دعايي كه امام رضا (ع) تعليم فرموده كه در عصر غيبت خوانده شود چنين آمده است:... (دوستان بنده فقط متن ترجمه شده رو ميذارم) خدايا! به او درباره ي خودش و اهلش و فرزندان و امتش و همه ي رعيتش عطا فرما آنچه را كه ديده اش روشن و دلش مسرور گردد...(بحارالانوار-ج 95-ص 332)

     بر اين اساس داستان طولاني و معروف "انباري" نام فرزندان حضرت : طاهر-قاسم-ابراهيم-عبدالرحمن و هاشم است.(اثبات الهداه – ج3 - ص 579(خلاصه داستان انباري در آن آمده است))

    كتاب فرهنگ الفباي مهدويت-نوشته مجتبي تونه اي-ص 93-94.


     دهمين از 90 آثار خواندن دعاي فرج كه بعد از نمازهاي 5 گانه تاكيد شده است:حضرت صاحب الزمان(عج) در حق او دعا مي كند.(مكيال المكارم-ج 1-ص 351(ترجمه سيد مهدي حائري قزويني))


     " الهم عجل لوليك الفرج " 

  3. بالا | پست 3
    کاربر همیاری

    عنوان کاربر
    کاربر همیاری
    تاریخ عضویت
    November_2012
    شماره عضویت
    3172
    نوشته ها
    55
    سپاس
    12
    4
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

    RE: فرهنگ الفباي مهدويت

    اقتصاد در عصر ظهور 


    در حکومت حضرت مهدی(عج) که مردم به اطاعت خداوند روی می آورند و بر فرمان حجت خدا گردن می نهند دیگر دلیلی ندارد که زمین و آسمان از برکاتش بربندگان خدا مضایقه کنند.از این رو باران های موسمی شروع به باریدن می کند(بحارالانوار-ج52-ص345) رودخانه ها پرآب می شوند(همان-ص304)زمین ها حاصلخیز می گردد و کشاورزی شکوفا می شود(ملاخم ابن طاووس-ص152) بیابان هایی مانند مکه و مدینه که هرگز سبزی به خود ندیده است به یک باره به نخلستان تبدیل می گردد(بحارالانوار-ج51-ص 49) و دامداری گسترش می یابد(همان-ص 81)اقتصاد شکوفا گشته(عیون الاخبار-ج1-ص12) فقر و تنگدستی رخت بربسته(عقد الدرر-ص166)آبادانی همه جا به چشم می خورد(الشیعه و الرجعه-ج1-ص168)و بازرگانی رونقی شایان توجه می یابد(عیون الاخبار-ج1-ص12)


    حضرت مهدی(عج) علاوه بر برکت های زمینی و آسمانی با تقسیم اموال و بخشش دارایی ها  و ریشه کن کردن فقرو رسیدگی به محرومان و مستضعفان رفاه اجتماعی را به ارمغان می آورد.عمران و آبادانی و گسترش کشاورزی و دام پروری و رونق بازرگانی از سایر کارهای حضرت است که به شکوفایی اقتصاد جامعه می انجامد.حل مشکلات اقتصادی در راس برنامه های حضرت مهدی (عج) است و مهمترین اقدامات وی مباح  اعلام کردن بهره وری شایسته و عادلانه و سازنده از مواهب و نعمت هایی که خداوند برای انسان پدید آورده است.نیز اعطای آزادی های گوناگون در امور اقتصادی و اجتماعی و صنعتی بر اساس حق و عدالت اسلامی و همچنین بهره وری از مواهب و امکانات و نیروهای طبیعت و میدان دادن به مغزها و اندیشه های توانا و سازنده و مبتکر است.



    یازدهمین آثار دعای فرج:شفاعت آن حضرت در قیامت شامل حال او می شود.(مکیال المکارم-ج1-ص351(ترجمه سید مهدی حائری قزوینی))

کاربران دعوت شده

© تمامی حقوق برای همیاری ایران محفوظ بوده و هرگونه کپی برداري از محتوای انجمن پيگرد قانونی دارد