نمایش نتایج: از 1 تا 2 از 2

موضوع: خصوصیات گروه های خونی

1685
  1. بالا | پست 1
    ناظم همیاری

    عنوان کاربر
    ناظم مدیر
    تاریخ عضویت
    September_2011
    شماره عضویت
    894
    نوشته ها
    735
    صلوات
    164
    دلنوشته
    9
    حدایا شکرت ....
    سپاس
    2,176
    1,591
    دریافت
    1
    آپلودها
    0

    خصوصیات گروه های خونی

    متخصصان تغذيه در پاسخ به اين سوال مي‌گويند؛ هر گروه خوني در زمان متفاوتي از تاريخ تكامل بشري، شكل گرفته است و بنابراين ما بايد رژيم‌هاي غذايي خود را مطابق با رژيم غذايي اجدادمان در زمان تكامل گروه خوني مشابه در بدن آن‌ها هماهنگ كنيم.


    آن‌ها تاكيد دارند: اگر غذاهايي را بخوريد كه متناسب و سازگار با گروه خوني خودتان هستند، مي‌توانيد به راحتي آن‌ها را هضم كنيد، وزنتان كاهش يابد و سلامت و شادي بيشتري را تجربه كنيد.
    به گزارش سايت اينترنتي مركز مطالعات پزشكي مايوكلينيك، افرادي كه گروه خوني آن‌ها «O»است، در واقع قديمي‌ترين گروه خوني را به لحاظ سابقه تكامل بشري دارند و بنابراين با اين گروه خوني اگر از رژيم غذايي يك شكارچي مثل اجداد انسان در آن زمان پيروي كند، احساس بهتري خواهد داشت.اين افراد تمايل دارند كه سطح زيادي از انرژي را دريافت كنند و بسيار سازمان يافته هستند.
    براي افراد با گروه خوني «O» توصيه مي‌شود كه رژيم غذايي حاوي پروتئين زيادي باشند و اگر اين گروه فقط سبزي خوار باشند، دائم احساس گرسنگي مي‌كنند و در نتيجه به خوردن تنقلات روي مي‌آورند كه در نتيجه با مشكلاتي در ميزان قند خون و متابوليسم مواجه خواهند شد. اين افراد مي‌توانند آزادانه گوشت لخم و ماهي مصرف كنند، اما از خوردن زياد لبنيات يا كربوهيدارت‌ها بايد خودداري كنند.
    از نظر ورزش كردن هم اين گروه بايد در روز يك ساعت، فعاليت بدني داشته باشند و ترجيحا در هنگام صبح به جاي عصر ورزش كنند. براي اين اشخاص شنا، پياده‌روي و دوچرخه‌سواري توصيه مي‌شود.


    در مورد گروه خوني «B» نيز، هيچ گروه خوني ديگري به اندازه «B» مظهر ميانه‌روي نيست. اين گروه خوني در زماني تكامل يافته كه انسان‌ها بيشتر سفر مي‌كردند و بنابراين گوشت، سبزيجات و غلات به شيوه‌اي متعادل‌تر مصرف مي‌شده‌اند. اگر گروه خوني شما «B» است، بايد بدانيد كه به طور كلي طبعي قوي‌تر و سالم‌تر داريد و بسيار واقع بين و عمل گرا هستيد.
    براي افرادي كه گروه خوني «B» دارند، رژيم غذايي تركيبي از رژيم گروه خوني «A» و «O» است. يعني از هر چيزي مي‌توانند كمي بخورند و اين گروه به طور كلي خوش شانس‌تر هستند، چون راحت‌تر مي‌توانند وزن از دست بدهند. گروه خوني «B» مي‌توانند به راحتي گوشت، ماهي، قهوه، سبزيجات و غلات عاري از گندم استفاده كنند و از خوردن غذاهاي فرآوري شده بايد خودداري كنند.

    اين افراد بهتر است تمرينات ورزشي ملايمي را انجام دهند كه هم از جسم و هم از مغزشان استفاده كنند و اما در مورد گروه خوني «A» بايد گفت كه اين گروه خوني كمي ديرتر از گروه خوني «O» تكامل يافته است، يعني زماني كه بشر به جاي شكار، كشاورزي مي‌كرده است.
    بنابراين افراد با گروه خوني «A»، پروتئين كمتر، اما غلات بيشتر احتياج دارند. گروه خوني«A» اغلب خلاقيت بالايي دارند و در عين حال كه بسيار حساس هستند، مي‌توانند حلال مشكلات خوبي هم باشند. اين اشخاص بايد گوشت كمتر، اما سبزيجات بيشتر بخورند.
    آن‌ها در مصرف مغز خشكبار، دانه‌ها، غلات، پاستا، ميوه و سبزيجات كاملا آزاد هستند، اما در خوردن لبنيات به ويژه‌ اگر آلرژي دارند و نيز از مصرف زياد گوشت، بايد پرهيز كنند.
    افراد با گروه خوني «A» نسبت به «O» به فعاليت و تحرك كمتري نياز دارند و براي آن‌ها فقط 30 دقيقه نرمش آرام در روز مثل يوگا، تاي‌چي يا پياده روي در فضاي آزاد، بسيار مناسب است و
    بالاخره گروه خوني «AB» كه تركيبي از گروه «A» و گروه «B» است و افراد با گروه خوني«AB» مي‌توانند تركيبي از رژيم غذايي هر دو گروه را داشته باشند.
    اين افراد داراي خلاقيت هستند و مغز خوبي براي تجارت و كنار آمدن و سازگاري با مردم دارند. اين گروه بايد از خوردن زياد گوشت پرهيز كنند و هميشه در رژيم غذايي خود سبزيجات را بگنجانند.
    بهترين خوردني‌ها براي گروه خوني «AB»ماهي، سبزيجات، كربوهيدارت‌ها و غلات است، اما گوشت زيادي براي اين گروه مفيد نيست و بايد از آن پرهيز كنند. از نظر فعاليت بدني به اين گروه توصيه مي‌شود كه تركيبي از فعاليت‌هاي آرام مثل يوگا و نيز جلساتي از تمرينات اندكي پرتحرك‌تر مثل پرش سبك را داشته باشند.



    knowclub

  2. بالا | پست 2
    ناظم همیاری

    عنوان کاربر
    ناظم مدیر
    تاریخ عضویت
    September_2011
    شماره عضویت
    894
    نوشته ها
    735
    صلوات
    164
    دلنوشته
    9
    حدایا شکرت ....
    سپاس
    2,176
    1,591
    دریافت
    1
    آپلودها
    0

    آشنایی با گروه های خونی

    تاکنون 29  سیستم گروه خون انسانی ثبت گردیده که مهمترین آنها دو سیستم گروه خونی ABO و Rh می باشند. دانسـتن گروه خونی هنگام دریـافـت و یـا پـیـوند عضـو از اهـمیت بالایی برخوردار است. دریافت خون
    نـامتـجــانس میتواند به واکنش شدید ایمنی و تخریب گسترده گلبولهای قرمز، افت فشار خون، نارسایی کلیوی، شوک، لخته شدن خون، حـمـله قلبی، آمبولی، سکته مغزی و حتی مرگ بیانجامد.

    ن
    کته: گروههای خونی در جانداران متفاوت می بـاشد، سـگ هـا 4 گروه خونی، گربه ها 11 گروه خونی و گاوها 800 گروه خونی دارند.

    نکته:گروه خونی یک ویژگی وراثتی است و از والدین به ارث میرسد.

    3 شکل ژن (آلل) مطابق شکل گروه خونی شما را کنترل میکنند. شما 2 آلل دارید که یکی را از پدر و دیگری را از مادر به ارث میبرید، که ژنوتیپ شما میباشد:



    - AA یا iAo:گروه خونی A

    - BB یا iBo:گروه خونی B

    - AB:گروه خونی AB

    - oo:گروه خونی O

    بنابراین میتوان گروه خونی فرزندان را مطابق شکل پیش بینی کرد:







    آنتی بادی یا پادتن یا آنتی کور یا ایمنوگلوبین (antibody/immunoglubin): پروتئین های  Y شکلی میباشند، که سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و خنثی کردن عوامل بیگانه مانند باکتریها و ویروسها از آنها استفاده میکند. هر آنتی بادی(پادتن) قادر به شناسایی یک آنتی ژن (پادگن) خاص میباشد.

    آنتی ژن یا پادگن(ANTIGEN):ماده ای است که پاسخ ایمنی بدن را تحریک و تولید پادتن خاص خود را سبب میگردد.

    ایمنوگلوبینهای (IgM):بزرگترین آنتی بادیهای بدن بوده که مسئول فرآیند آگلوتیناسیون(AGGLUTINATION) گلبولهای قرمز خون میباشند. هنگامی که دو گروه خونی نامتجانس با یکدیگر امتزاج می یابند، گلبولهای قرمز به هم چسبیده و به شکل توده در می آیند (دلمه میشوند). پادتن های ANTI-A و ANTI-B همان IgM میباشند.

    آگلوتیناسیون(AGGLUTINATION):فراین د به هم چسبیدن و به شکل توده در آمدن گلبولهای خون و یا باکتریها ،در پاسخ به برخی آنتی بادیها.

    آگلوتینوژن(AGGLUTINOGEN):همان آنتی ژن است.

    آگلوتینین(AGGLUTININ): همان آنتی بادی  است.


    سیستم خونی ABO:

    حضور و یا فقدان آنتی ژن های A وB روی غشاء خارجی گلبولهای قرمز(RBC) تعیین کننده گروههای ABO میباشند.

    گروه خونی A:آنتی ژن A روی سطح گلبولهای قرمز حضور دارد،در خون آنتی بادی ضد B در گردش است.

    گروه خونی B:آنتی ژن B  روی سطح گلبولهای قرمز حضور دارد،در خون آنتی بادی ضد A در گردش است.

    گروه خونی AB:هر دو آنتی ژن های A و B  روی سطح گلبولهای قرمز حضور دارد،خون فاقد هرگونه آنتی بادیهای ضد A و B است.

    گروه O:سطح گلبولهای قرمز فاقد هرگونه آنتی ژن های A و یا B است، اما در خون هر دو آنتی بادی های ضد A و B در گردش میباشند.





    نکته: در ایران گروه خونی 38% افراد O،33% A،22% B و 7% AB میباشد.

    نکته:سیستم ABO در شامپانزه ها و گوریل ها نیز وجود دارد.

    سیستم (RHESUS) و یا فاکتور RH و یا آنتی ژن RH D:

    چنانچه سطح گلبولهای قرمز فردی واجد این آنتی ژن(D) باشد، گروه خونی فرد RH+­ و چنانچه فاقد این آنتی ژن باشد RH- میباشد، که در کنار سیستم ABO بصورت (+) و یا (-) نشان داده میشود. از آنجایی که نخستین بار در میمون (RHESUS) شناسایی گردید به این نام خوانده میشود.

    نکته:85 تا 90 درصد ایرانیان RH+ میباشند.

    پیش بینی گروه خونی فرزندان بر حسب آنتی ژن RH D:

    چنانچه هر دو والدین RH+ باشند، فرزندانشان ممکن است RH+ و یا RH- شوند.

    چنانچه هر دو والدین RH-­ باشند، فرزندانشان RH-­ خواهند بود.

    چنانچه یکی از والدین RH+­ و دیگری RH- باشد، فرزندانشان RH+­ و یا RH- خواهند شد.

    نکته:بنابراین مثلا حتی اگر گروه خونی پدر و مادر هر دو O+ باشد ممکن است فرزندی با گروه خونی O- بدنیا آورند.

    اشخاص RH مثبت و RH منفی هیچکدام دارای آگلوتینین ضد D به طور طبیعی در پلاسمایشان نیستند، و آگلوتینین ضد D فقط در نزد اشخاص RH منفی در صورتی بوجود می آید که به آنها خون RH مثبت داده شده باشد. پس از یکبار انتقال خون RH مثبت، آگلوتینین ضد D در تمام طول زندگی شخص باقی خواهد ماند و این شخص دیگر نخواهد توانست خون RH مثبت دریافت کند. این موضوع فقط در مورد اشخاص RH منفی صدق میکند. افراد RH مثبت فاقد آگلوتینین ضد D در پلاسمای خود بوده، بنابراین میتوانند هم از خون منفی و هم از خون RH مثبت استفاده کنند.

    RH مثبت و زنان:

    در مورد مردان اگر RH منفی باشند، و بر اثر اشتباه به آنها خون RH مثبت داده شود، تنها ناراحتی که پیش می آید این است که آگلوتینین ضد D در آنها تولید میشود و از این به بعد انتقال خون باید محدود به خون RH منفی گردد.

    در مورد زنان هرگز نباید در سنین باروری و یا جوانتر از آن آگلوتینین ضد D ایجاد شود. زیرا آگلوتینین ضد D ممکن است زن را از بدنیا آوردن نوزاد زنده محروم سازد.

    1- چنانچه مرد با RH مثبت با زن RH منفی صاحب فرزند شوند، جنین ممکن است RH مثبت و یا RH منفی گردد(بسته به ژنوتیپ پدر).

    2- چنانچه جنین RH مثبت باشد، از آنجایی که برخی سلولهای خونی جنین میتواند از جفت عبور کرده و وارد خون مادر گردد، در خون مادر آگلوتینین ضد D تولید خواهد شد.

    3- در زایمان نخست مشکلی برای نوزاد پیش نخواهد آمد.

    4- در بارداری های بعدی، چنانچه نوزاد RH مثبت باشد، آنتی بادیهای ضد D موجود در خون مادر، وارد گردش خون جنین شده و گلبولهای قرمز جنین را تخریب میکند. نوزاد بدنیا آمده در این شرایط دچار "بیماری همولیتیکی نوزادان" میشود. علایم این بیماری شامل: یرقان (به علت تجمع بیلی روبین در خون)، کم خونی، عقب ماندگی ذهنی، نارسایی قلبی، اشکال در تنفس، ادم شدید کل بدن، بزرگ شدن اندازه قلب، کبد و طحال و مرگ میباشد.

    5- در چنین مواقعی برای نجات زندگی نوزاد تعویض خون (یعنی تخلیه کامل خون RH مثبت از بدن نوزاد و تزریق خون RH منفی به جای آن)  انجام میگیرد.

    6- با تزریق عضلانی آمپول روگام(RHOGAM) (که گاماگلوبولین ضد D میباشد) به مادر یکبار در هفته 28 م حاملگی و علاوه بر این،  چنانچه نوزاد Rh مثبت باشد 72 ساعت پس از زایمان، میتوان از بروز این اختلال جلوگیری بعمل آورد. در این حالت آنتی بادیهای ضد D قبل از آنکه در خون مادر آنتی بادی ضد D تولید شود، اقدام به نابود کردن سلولهای RH مثبت می کنند. این آمپول در مادرانی استفاده می شود که Rh منفی هستند و همسرانشان Rh مثبت دارند.





    سازگاری گروه های خونی:




    - گروه خونی A:میتواند به گروه های AB و A خون اهدا کند و از گروه های خونی A و O خون دریافت کند.

    - گروه خونی B:میتواند به گروه های AB و B خون اهدا کند و از گروه های خونی B و O خون دریافت کند.

    - گروه خونی AB:تنها میتواند به گروه خونی AB خون اهدا کند ،ولی از تمام گروه ها ی خونی میتواند خون دریافت کند.

    - گروه خونی O:به تمام گروه های خونی میتواند خون اهدا کند، اما فقط میتواند از گروه خونی O خون دریافت کند.




    نکته:گروه خونی O- اهدا کننده عمومی و گروه خونی AB+ گیرنده عمومی نامیده میگردند.

    نکته: در مواقع اورژانس که فرصت کافی برای شناسایی گروه خونی بیمار وجود ندارد، از گروه خونی O- برای بیمار استفاده میشود. 

    نکته: در دریافت پلاسمای خون شرایط عکس میشود. یعنی گروه AB میتواند به تمام گروه ها پلاسما اهدا کند، اما گروه O فقط میتواند به گروه خونی O پلاسما اهدا کند.




    فراورده های خونی:

    پس از اهدای خون، خون کامل (شامل قسمت سلولی+پلاسما) به اجزای خون تفکیک میگردند. یعنی گلبولهای قرمز، پلاکت ها، فاکتورهای انعقادی، پلاسما، آلبومین و ایمنوگلوبین ها. سپس هر کدام از این فراورده ها به بیماران بر حسب نیازشان داده میشود.مثلا گلبولهای قرمز به افرادی که در اثر آسیبها و عمل جراحی خون از دست داده اند، و یا دچار کم خونی هستند، داده میشود. و یا پلاسما عمدتا برای بیماران دچار سوختگی استفاده میگردد. بنابراین به ندرت خون کامل به بیمار تزریق میشود.




    mardoman.net

کاربران دعوت شده

© تمامی حقوق برای همیاری ایران محفوظ بوده و هرگونه کپی برداري از محتوای انجمن پيگرد قانونی دارد