نمایش نتایج: از 1 تا 1 از 1

موضوع: تربیت فطری یا حقوق بشری؟!

1179
  1. بالا | پست 1
    مدیر کل همیاری

    عنوان کاربر
    مدیر کل همیاری
    تاریخ عضویت
    October_2010
    شماره عضویت
    5
    نوشته ها
    3,367
    صلوات
    192
    دلنوشته
    6
    اللهمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد
    سپاس
    2,633
    8,730
    نوشته های وبلاگ
    38
    دریافت
    146
    آپلودها
    5

    تربیت فطری یا حقوق بشری؟!

    حضرت آيت الله جوادي آملي:حقوق بشر به معناي بي توجهي به فطرت انساني نيست.

    حضرت آيت الله جوادي آملي(حفظه الله) در جمع گروهي از طلاب و دانشجويان تصريح کردند: شناسايي نيروهاي نخبه و پرورش اين نيروها از بهترين وظايف روحانيت و از مهمترين وظايف منتظران راستين وجود مبارك ولي عصر (عجل الله تعالي فرجه الشريف) است.

    ايشان فرمودند: يکي از معظلاتي که در جهان کنوني وجود دارد اين است که عده اي به عنوان حاميان حقوق بشر مي گويند:

    پدر و مادر نبايد نونهالان را به عقايد صحيح خود وادار کنند چرا که اين با آزادي آنان سازگار نيست. بلکه والدين بايد بگذارند کودکان بزرگ شده و خودشان هر مذهبي و ملتي را که خواستند انتخاب کنند. استاد عالي حوزه علميه قم ياد آور شدند :

    بعضي نيز مي خواهند به اين سخن ناصواب صبغه حق بدهند و لذا مي گويند آيه سوره زمر (فبشر عباد الذين يستمعون القول فيتبعون احسنه) به همين مطلب اشاره دارد بدين معنا که شما کاري با جوانان و نوجوانان خود نداشته باشيد، بگذاريد اينها رشد کنند، بعد آراء، مکتبها و نظرات گوناگون را ارزيابي کرده، و خودشان هر کدام را که حق تشخيص دادند بپذيرند.
    ايشان ضمن رد اين نظريه و تقابل آن با آموزه هاي ديني فرمودند: غربي ها و مدعيان حقوق بشر خيال مي‌کنند که فطرت انساني از معارف تهي است و لذا ترويج عقايد الهي ميان نونهالان را مذموم مي دانند. در صورتي که اولياء و اوصيايي که از طرف خداوند آمده اند اين پيام را آورده اند که آيه سوره مبارکه زمر براي محققان پژوهشگر است يعني کساني که عمري را به تحقيق گذرانده، مکتب شناس و حق شناس و باطل شناس بوده و ميزاني براي ارزيابي صدق و کذب پيدا کرده اند، آنوقت به اين گروه پژوهشگر بشارت مي دهد که «الذين يستمعون القول فيتبعون احسنه» ، اما کسي که ميزان، مبادي ، مباني ومنابع اوليه نداشته باشد، قدرت تشخيص حق و باطل را ندارد.

    حضرت آيت الله جوادي آملي افزودند: بايد به جوانان منابع، مباني و راه پژوهش را معرفي کرد، آنوقت او را در انتخاب راه آزاد گذاشت. تفاوت اساسي بين تفكر ديني و محصول سازمان ملل همين است که آنها خيال مي کنند انسان يک امر تهي و خالي است و هيچ گرايشي نسبت به هيچ طرفي ندارد در حالي که انسان فطرتا داراي مباني، مبادي و منابع اوليه هست و خداوند مي فرمايد وظيفه شما شکوفايي اين سرمايه هاست .

    ايشان در ادامه براي توضيح بيشتر مطلب فرمودند: هر چند روده و معده کودک خالي باشد اما مانند ظرف خالي نيست بلکه تفاوتهاي فراواني بين اين دو وجود دارد چرا که در ظرف خالي مي توان آب و يا سم مهلک ريخت و ظرف آن را قبول مي کند، اما روده و معده خالي حرفي براي گفتن دارد و مي گويد: من ساختارم با آب سازگار است ولي با سم سازگار نيست و اگر يک خورده سم بدهيد بالا مي آورم! همانطور که طبيعت انسان با غذاي مسموم سازگار نيست، فطرت انسان نيز با کذب و شر و باطل سازگار نبوده و لذا بچه خردسال اگر بخواهد دروغ بگويد، زبانش گرفته و رنگش پريشان مي شود. خداوند مي فرمايد من کودک را اين چنين آفريدم، بر پدر مادر ، معلمين و مبلغين حوزه و دانشگاه واجب است که اين کودک را با اين ساختاري که من دادم بپروراند، امانت الهي است و اين خردسالي که پدر و مادر يا حوزه و دانشگاه او را تربيت نکردند در روز قيامت در پيشگاه خدا حق خواهي مي کند که چرا مرا خوب تربيت نکردي.

    حضرت آيت‌الله جوادي آملي با اشاره به بيان نوراني اميرالمومنين و نصايحي كه ايشان در نامه خود خطاب به فرزندشان دارند، تصريح کردند:اميرالمومنين مي فرمايد من اين نصايح را به تو مي گويم تا مبادا قبل از من ديگران در قلب تو که مانند زمين موات مي باشد ، بذر افشاني کنند و چيزي بکارند چرا که قلب جوان مانند ارض موات و خالي است که هر بذري بيافشاني قبول مي کند. حال اگر ديگري قبل از من بذر تلخ و فاسد کاشت، چه بايد کرد؟

    ايشان در ادامه با اشاره به بيان نوراني پيامبر گرامي اسلام که فرمودند زمين موات را هر کس آبادکند، مالک آن مي شود، افزودند: همان طور که زمين موات را هر کس آباد کند، مالک آن مي شود، زمينه موات را نيز اگر کسي احيا کند، مالک آن مي شود يعني اگر کسي افکار انحرافي، اخلاق انحرافي در قلب يک جوان القا کند همان فکر را در او کاشته و او را به همان معتقد کرده است. اما فرقي که زمين موات با زمينه موات دارد اين است که زمين موات را اگرکسي آباد کند مي توان به زور از او گرفت اما زمينه آباد را اگر کسي منحرف کند نمي توان به زور از او گرفت همان طور که با کتک زدن نمي توان بچه بد تربيت شده را تربيت کرد.

    ايشان در ادامه افزودند: ما نمي توانيم بي تفاوت باشيم و صبر کنيم تا نوجوان ما بالغ شود و دستگاه هاي تبليغاتي، رسانه ها سريال ها، اينترنت و ماهواره هر طور خواستند اينها را تربيت کنند.

    حضرت آيت الله جوادي آملي در بخش ديگري از سخنان خود تأکيد کردند: به جوانان بايد آموخت که هر کس با دين خدا بازي کند آبرويش خواهد رفت و اگر جوانان اين مفهوم را درک و باور کنند، سلامت آينده کشور تضمين خواهد شد، زيرا کشور را مردان پاک مي سازند.


    منبع

  2. کاربر مقابل از admin عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


موضوعات مشابه

  1. خانواده یا دشمنان داخلی؟
    توسط Saviz در انجمن بحث و مناظره
    پاسخ: 13
    آخرين نوشته: 2014_02_19, 06:00
  2. خیانت کردی؟ خیانت می‌کنم
    توسط rahaii در انجمن مقالات مشاوره ای
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2014_02_07, 17:56
  3. تمیز هستید یا وسواسی؟
    توسط alonegirl در انجمن روانشناسی تربیتی و یادگیری
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2014_02_07, 11:36
  4. باید به درس فکر کرد یا گرسنگی؟
    توسط مهرسا62 در انجمن مقالات مربوط به کودکان
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2014_02_04, 17:38
  5. خانواده یا دشمنان داخلی؟
    توسط Saviz در انجمن طرح مشکلات خانواده
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 2014_02_01, 20:43

کاربران دعوت شده

© تمامی حقوق برای همیاری ایران محفوظ بوده و هرگونه کپی برداري از محتوای انجمن پيگرد قانونی دارد