ازدواج موفق

اگر در یک ارتباط زن و شوهری مسیرهای انتخابی، مثبت، سازنده و درست باشد، به احساس ها، گفته ها و نیازهای هم توجه کنند، در هر شرایطی مسئولیت پذیر باشند، رفتار همدلانه و عاشقانه ای با هم داشته باشند، با حفظ حرمت همدیگر و با انعطاف پذیری و صداقت، درخواست ها و پیشنهادهایی جهت بهتر ساختن زندگی مشترک ارائه دهند، در برابر موانع و مشکلات مسئولانه و با جدیت اقدام نمایند و با صراحت و روراستی، اندیشه ها و احساس های خود را بیان و همدیگر را بهتر درک کنند، می توانند به تداوم زندگی مشترک رضایت بخش، کمک شایانی نمایند.
زوج های موفق معتقدند که باورها، اندیشه ها، گفتار و رفتارشان را خود انتخاب می کنند و همه ی عملکردهای ایشان، بازتاب انتخاب های درست یا اشتباه و آگاه یا نا آگاه خودشان است.

تقوی؛ رمز مانایی خانواده

در بنا و تشکیل خانواده و در حفظ خانواده، باید این احکام اسلامی را رعایت کرد تا خانواده باقی بماند. لذا شما در خانواده ی متدین که زن و شوهر به این حدود اهمیت می دهند، می بینید که سالهای متمادی با هم زندگی می کنند. محبت زن و شوهر به یکدیگر باقی می ماند و جدایی شان از هم سخت است و دل در گرو محبت یکدیگر دارند. این حس و این محبت هست که بنای خانواده را ماندگار می کند و لذا اسلام به این چیزها اهمیت داده است.(مقام معظم رهبری)

نکات مهم همسرداری

یک مرد به تحسین و احترام دائم نیاز دارد؛ بخشی از این تحسین و احترام را می تواند در محیط کار و از دیگران دریافت کند، اما مشتاق است که بخش عمده ی آن را از همسرش دریافت نماید.وقتی زن با لحنی دوستانه از همسرش حمایت می طلبد، مرد به او توجه می کند و درخواستش را به خاطر می سپارد و از لحن قدرشناسانه ی زنش لذت می برد.لحن مناسب از ابزارهای کلیدی در ارتباط موثر است.

وقتی ناراحت هستم و بی روحیه، به من روحیه بده و احساس خوبی نسبت به خودم در من ایجاد کن. اعتماد به نفس برای من امری حیاتی است.

شاه کلید اعتماد به نفس من، نگاه تاییدگر توست.

کارهای مرا تحسین کن هرچند ناقص باشند. به مرور زمان تحسین ها اشکالات را برطرف می سازند.

برای حوادثی که شاید روی ندهد، خودت و مرا آزار نده ضمنا از کاه کوه نساز.

تعدادی از روشهای برخورد زوجین موفق 

• خواسته هایتان را به روشنی بیان کنید: زندگی مشترک یک بازی که بر پایه ی حدس و گمان بشد، نیست. بسیاری از مردم، اعم از مرد و زن از بیان صریح خواسته های خود بیم دارند و درنتیجه بر آنه سرپوش می گذارند و نتیجه ی این پنهان کاری، نومید شدن از رسیدن به خواسته هایشان و خشم گرفتن بر همسری است که از برآورده کردن خواسته های ناگفته ی آن کوتاهی کرده است. ایجاد روابط صمیمی با همسر، بدون صداقت و درستی در گفتار و کردار امکان پذیر نیست. به یاد داشته باشید که همسرتان فکرخوان شما نیست، یعنی علم غیب پی بردن به درون و افکار شما را ندارد.

• به خود و همسرتان به چشم یک تیم دو نفره بنگرید: یعنی اینکه هر دوی شما، انسان های منحصر به فردی هستید با نگرش ها و توانمندی های متفاوت؛ و همین تفاوت ها بیانگر ارزشمند بودن شما به عنوان یک تیم است.

• مسائل را به موقع حل کنید: اجازه ندهید وجودتان انباشته از خشم شود. تقریبا هر اشتباه یا مشکلی که در روابط زناشویی روی می دهد می تواند به احساسات دو طرف آسیب برساند، آنها را رو در روی هم قرار دهد و در نتیجه آنها را از هم دور و یا حتی دشمن کند.

• گوش کنید، صادقانه گوش کنید: بدون هیچ داوری، به نگرانی ها و گله های همسرتان گوش دهید. بیشتر وقت ها، فقط و فقط داشتن کسی که به حرف ها و درد دل های ما گوش کند، تنها چیزی است که برای حل مسائل مان نیاز داریم. درک یکدیگر در زندگی مشترک، حیاتی است. سعی کنید به مسائل دنیای پیرامون خود از منظر چشم همسرتان نگاه کنید، دنیا را فقط از دریچه ی چشم خودتان نبینید.

• برای حفظ روابط صمیمانه با همسرتان کوشا باشید: یکرنگی و یکدلی اتفاقی به وجو نمی آید. در نبود این یکرنگی و یکدلی، انسان ها از هم دور می شوند و روابطشان آسیب می بیند. داشتن روابط موفق، مستلزم سالها توجه مستمر است.

• هرگز قدرت زیبا جلوه کردن و سرزنده بودن را دست کم نگیرید: روابط زناشویی، خوب است، اما نجواهای عاشقانه شیرین تر است. حفظ روابط زناشویی آسان است، اما ایجاد صمیمیت و نزدیکی مشکل. این کار به صداقت و راستی، صراحت در گفتار، بیان خود، در میان گذاشتن نگرانی ها و نیز علایق خود، ترس ها، دلتنگی ها و همین طور امید و آرزوها نیاز دارد.

• به آینده فکر کنید: ازدواج توافقی است برای گذراندن آینده با هم. همواره خواسته ها و آرزوهایتان را با هم درمیان بگذارید تا اطمینان یابید که هر دوی شما در این مسیر با هم هستید. خواسته ها و آرزوهای خود را همواره به روز درآورید.

• انرژی خود را حفظ کنید، سالم و بانشاط بمانید: قبول کنید که تمامی زندگی های مشترک، افت و خیز های خودشان را دارند و همیشه حوادث زندگی بر وفق مراد نیست، اما همکاری و همفکری در مواقع سخت، روابط زناشویی را محکمتر می کند.

• عشق را مطلق تصور نکنید: عشق کالایی نیست که داشتهباشید یا نداشته باشید. عشق احساسی است با فراز و نشیب هایش و این بستگی به نحوه ی برخورد شما دارد. و در پایان لازم به یادآوری است که اگر شیوه های نوین برقرای ارتباط را یاد بگیرید، آن گه امواج این احساس زیبا دوباره به سوی شما روان خواهد شد، حتی دلپذیر تر از قبل خواهند بود.

منابع: کتاب بروید با هم بسازید/مقام معظم رهبریکتاب زن دوست داشتنی/مرد دوست داشتنی