نمایش نتایج: از 1 تا 2 از 2

موضوع: چرا دقیق نمی خوانیم؟

1884
  1. بالا | پست 1
    عضو همراه

    عنوان کاربر
    عضو همراه
    تاریخ عضویت
    January_1970
    شماره عضویت
    5262
    نوشته ها
    893
    سپاس
    153
    492
    دریافت
    4
    آپلودها
    0

    چرا دقیق نمی خوانیم؟

    [size=x-large]چرا دقیق نمی خوانیم؟[/size] 
    1-    تلفظ نادرست کلمات یکی از عوامل کم دقتی است. می توانیم از دوست خود بخواهیم هنگام خواندن  یک متن ، کلماتی را که دقیق تلفظ نمی کنیم ، علامت گذاری کند.بدین ترتیب متوجه این اشکال خود خواهیم شد.
     
    2-    جملات را با آهنگ و موسیقی درست نمی خوانیم. به عنوان مثال به جای گفتن «واکنشِ شیمیاییِ گرماده » می گوییم« واکنش، شیمیایی ،گرماده ».یعنی خواندن ما لحن مناسبی ندارد. همین مسئله بر دقت ، یادگیری و سرعت خواندن ما تاثیر منفی دارد.
     
    3-    اکثر بچه ها  درس خواندن را  صرفاً به معنای خواندن نوشته های متن می دانند.
     
    آن ها روی شکل ها ، جدول ها، نمودار ها،حل تمرین ها و «فکر کنید» های کتاب در سی  تفکر و تأمل ندارندو اعتنایی به آن ها نمی کنند. یا به سرعت از آن ها عبو.ر می کنند. در حالی که اکثر این تمرین ها ، شکل ها و نمودار ها ، نکات جالبی ندارند و دقت شما را روی مطلب دو چندان می کنند.
     
    4-    یکی از عواملی که دقت  خواندن ما را کم می کند،آن است که حرکت چشمانمان به فرمان ما نیست و روی مطالب لیز می خورد.
     
    5-    اکثر بچه ها به معنای و مفهوم کلمات و عبارت ها توجه  نمی کنند و بدون تجزیه و تحلیل ، آن ها را حفظ می کنند و قورت می دهد.
     
    6-    خواندن ما فعال نیست . یعنی با یادداشت برداری ، پرسش ، نکته برداری و....
     
    همراه نیست و بیش تر مطالب را به صورت روخوانی و با سرعت مطالعه می کنیم. این کار دقت ما را به مقدار  زیادی کم می کند.
     
    7-تحقیقات نشان داده است که اگر موقع خواندن مطالب جدید ، روی جزئیات آن وسواس به خرج دهیم یا سعی کنیم در همان مرتبه ی اول خواندن ، همه ی جزئیات آن را یاد بگیریم، دقت ما کم تر می شود. بهتر است به جزئیات یک مطلب در دفعات بعدی مطالعه توجه کنیم چون     80درصد از عدم تمرکز ما و کم دقتی های بچه ها در هنگام مطالعه ناشی از همین عوامل است.
     
    8-    در بسیاری از موارد ، به جای آن که توجه کنیم منظور نویسنده چیست؟ مطلب را آن طور که دلمان می خواهد درک می کنیم و یا آن را با یادداشت ها ی قبلی خود مقایسه می کنیم. چند تمرین برای دقیق خواندن
     
    دقیق بودن امری ذاتی یا مادر ذاتی نیست . دقت مهارتی اکتسابی و قابل  پرورش است که می توان با تمرین آن را بهبود داد. علاوه بر موارد قبلی تمرین ها ی زیر می تواند در بهبود دقت مؤثر باشد.
     
    1-    روی یکی از شکل های درسی تمرکز کنید. خوب آن را ببینید، بعد چشمان خود را ببندید. شکل را در ذهن خود مجسم کنید و سعی کنید هر چه بیش تر جزئیات آن را به خاطر بیاورید. در انتها تصویر ذهنی خود را با کتاب مقایسه  کنید. این کار را چند بار تکرار کنید . تا به نتیجه ی دلخواه برسد.
     
    2-    تجسم رنگ شکل ها ، جدول ها و نوشته ها در افزایش دقت اهمیت دارند. این کار مغز را فعال می کند . با چشمان بسته رنگ آن ها را در ذهن مجسم کنید و سپس آن را با کتاب مقایسه کنید . این تمرین را تا جایی که اشتباهات شما برطرف شود ، ادامه دهید.
     
    3-    در شکل های هندسی ابتدا شکل های کلی آن را در ذهن تصور کنید ، سپس به جزئیات داخل شکل توجه کنید. به عنوان مثال در مورد شکل مقابل بگویید: دایره ای داریم که در آن دومثلث بزرگ مشابه وجود دارد.
     
    4-برای جدول ها ، ابتدا به اطلاعات سرستون ها و ردیف ها توجه کنید. ببینید آن ها مربوط به چه چیزی هستند. بعد به سایر داده های داخل جدول توجه کنید. چشمان خود را ببندیدو سعی کنید آن ها در ذهن مجسم کنید. سپس این تصویر ذهنی را با کتاب مقایسه کنید.
     
    5- در مورد نمودار ها ، ابتدا به مشتق ها و تابع آن ها توجه کنید. بعد روند تغییر و وضعیت کای نمودار را به خاطر بسپارید، سپس به استثنا های موجود در نمودار توجه کنید. در انتها تصویر ذهنی خود را با کتاب مقایسه کنید.
     
    6- هنگام مطالعه ، برای کنترل حرکت چشم و تمرکز روی واژه ها ، از یک راهنما مانند انگشت دست یا یک قلم استفاده کنید تا از سرگردانی چشم روی کلمات جلو گیری شود.
     
     
    بدین ترتیب تمرکز تان روی کلمات بیش تر می شود. البته این تمرین برای دراز مدت مناسب نیست.
     
    8-    رعایت بهداشت چشم در افزایش دقت خواندن مؤثر است. به عنوان مثال پس از یک مطالعه ی طولانی لازم است اگر از عینک استفاده می کنند. بدون عینک به مدت 2 تا 3 دقیقه به تناوب به فاصله دور و نزدیک یا چپ و راست نگاه کنید. همین تمرین را با حرکت سر به بالا پایین تا 10 مرتبه انجام دهید تا خستگی چشم ها که باعث تاری دید و بی دقتی می شود برطرف  شود. هم چنین  مطالعه در نور شدید یا ضعیف و یا غیر یکنواخت ، دقت را کاهش می دهد.
     
    امضای ایشان
    آنکه با زندگی میسازد، میبازد

    با زندگی نساز ، آن را بساز

  2. بالا | پست 2
    ناظم همیاری

    عنوان کاربر
    ناظم همیاری
    تاریخ عضویت
    February_2013
    شماره عضویت
    4733
    نوشته ها
    770
    سپاس
    1,035
    870
    نوشته های وبلاگ
    33
    دریافت
    0
    آپلودها
    12

    RE: چرا دقیق نمی خوانیم؟

    سلام:

    لطفا منبع مقاله رو بذاريد 

کاربران دعوت شده

© تمامی حقوق برای همیاری ایران محفوظ بوده و هرگونه کپی برداري از محتوای انجمن پيگرد قانونی دارد