-
2013_05_03, 16:28
بالا |
پست 1
بخوان تا سال اول ازدواج طلاق نگیری
روزنامهای در پاسخ به سوال یكی از مخاطبان خود بخشهایی از مشكلات زوجین در ابتدای سالهای زندگی مشترك و نحوه حل آنها را بررسی كرده است كه اطلاع از آنها برای حفظ یا ایجاد پایداری زندگی مشترك بخصوص برای جوانان یا افراد تازه مزدوج، كاربردی است.
پسري ۲۲ ساله هستم. حدود ۱۸ ماه پیش با دختری ازدواج كردم و اكنون در دوران عقد هستیم. همسرم ۲۰ ساله است و ۲ ماه است كه میگوید دوستت ندارم و طلاق میخواهد. من خیلی دوستش دارم. خانوادهاش نیز او را حمایت میكنند ولی من علتش را نمیدانم. راهنماییام كنید. دوست ندارم از دستش بدهم.

چند نكته قابل توجه:
اول اینكه سن پایین در زمان ازدواج ممكن است مشكلاتی را به وجود آورد. برای ازدواج چندین بلوغ لازم است: بلوغ جنسی، عاطفی و عقلی.
بلوغ جنسی معمولا در سنین زیر ۱۸ سال اتفاق میافتد ولی برای رسیدن به بلوغ عقلی و عاطفی به زمان بیشتری نیاز است، هرچند نمیتوان سن دقیقی را مشخص كرد؛ زیرا این موارد بسته به تجربیات هر فرد متفاوت است ولی به طور كلی آمال و آرزوها و همچنین اهداف افراد در سنین زیر ۲۰ سال و بعد از آن تفاوتهای فاحشی با هم دارند.
وقتی افراد در سنین بسیار پایین تصمیم به ازدواج میگیرند میتوان انتظار داشت كه پس از گذشت چند سال احساس كنند كه انتظاراتشان از زندگی و همسرشان تغییر كرده است و همین موضوع زمینهساز مشكلات و نارضایتی میشود.
سالهای پرتنش
از سوی دیگر دو سال ابتدایی ازدواج، سالهایی پرتنش است. مطالعات نشان داده است درصد زیادی از طلاقها در این سالها اتفاق میافتد. در این زمان زوج در حال شناخت ویژگیها و عادات یكدیگرند، از آنجا كه شیوه حل مسئله افراد با هم تفاوت دارد، به احتمال زیاد حتی اگر دو نفر بر سر وجود مشكل با هم توافق داشته باشند بر سر راه حل به توافق نمیرسند.
برخی از مشكلات رایج در سالهای اولیه ازدواج عبارت است از: ارزشها، مشكلات مادی، ارتباط با خانوادهها و خویشاوندان و برخی روابط زناشویی.
بسیاری از زوجها قبل از ازدواج چشم خود را روی اختلافات و تفاوتهایی كه با هم دارند میبندند ولی پس از ازدواج متوجه تفاوت در ارزشها و عقاید خود میشوند و دیگر نمیتوانند آن را نادیده بگیرند. تفاوت عقیده در مسائلی ازجمله مذهب، سیاست، شغل و نحوه پوشش میتواند مشكلات زیادی را باعث شود.
اختلاف بر سر خرج كردن پول از مهمترین مشكلات زوجهای تازه ازدواج كرده است. انتظارات متفاوت در این باره و ناتوانی در مدیریت مالی باعث بروز دلخوری میشود.
نقش خانوادهها
ازدواج باعث گسترش خانواده و اقوام میشود كه سیستم حمایتی بسیار وسیعی را برای ما به ارمغان میآورد اما از طرف دیگر همین گسترش میتواند عامل بسیاری از اضطرابها شود بخصوص اگر عروس یا داماد جدید از جانب یكی از اقوام نزدیك (بویژه یكی از والدین) پذیرفته نشود و نتواند رابطهای خوب با وی برقرار كند.
برخی از والدین بسختی میتوانند ازدواج فرزندشان را قبول كنند و همین نپذیرفتن كامل میتواند در نخستین سالهای ازدواج عامل اختلافات و درگیریهای بسیاری شود. روابط زناشویی نیز از مشكل سازترین مسائلی است كه زوجین ممكن است با آن مواجه شوند.
برای بسیاری از زن و شوهرهای جوان، اولین ارتباط زناشويي بسیار پراسترس و تنشزا خواهد بود. ازجمله عوامل به وجود آورنده این مسئلهگاه وجود اطلاعات ناكافی و حتی نادرستی است كه ازگوشه و كنار در اختیار افراد قرار میگیرد لذا باورها و انتظارات نادرستی در این زمینه در ذهن آنها شكل گرفته است كه باعث بروز استرس در آنها میشود.
چه باید كرد؟
اگر مسائلی مشابه موارد ذكر شده، برای شما دردسرساز شده است، نگران نباشید راهكارهایی برای برطرف كردن این مشكلات وجود دارد ولی قبل از هر چیز پیدا كردن مشكل اصلی مهمترین مسئله است:
با همسر خود صحبت و سعی كنید علت اصلی بیعلاقه شدنش به زندگی مشتركتان را بیابید، شنونده فعال بودن و قضاوت نكردن درباره احساسات همسرتان از اهمیت بسزایی برخوردار است. اگر وی احساس كند كه شما به او و دلمشغولیهایش اهمیت میدهید و درصدد رفع مشكل هستید، با شما همكاری خواهد كرد.
در صورتی كه مشكل در تغییر اهداف و آرزوها باشد، بررسی اهداف جدید و پیدا كردن نقاط مشترك و برنامه ریزی برای دستیابی به آنها میتواند به هر دو نفر انگیزه و امید بدهد. در نظر داشته باشید كه هیچ كسی دقیقا مطابق انتظارات و خواستههای شما نیست، بنابراین پذیرش تفاوتهای شخصی و اعتقادی كمك میكند كه آرامش بیشتری را تجربه و ارتباط بهتری با همسرتان برقرار كنید.
گفتوگو كردن درباره اولویتهای مالی و ایجاد یك برنامه كلی درباره نحوه و میزان خرج كردن پول میتواند از بروز اختلافات در این زمینه بكاهد. هرچه قدر دقیقتر این كار را انجام دهید به همان میزان از بروز مشكلات پیش گیری كردهاید.
تنظیم ارتباطات با خانوادهها امری مهم به شمار میآید. به یاد داشته باشید شما خانواده جدیدی تشكیل دادهاید. با خانواده خود و همسرتان با احترام رفتار كنید ولی در عین حال مرزی برای خود و آنها در نظر بگیرید. درددل كردن نزد خانوادهها و بدتر از آن بدگویی از همسرتان، باری از دوش شما بر نمیدارد و تنها روابط را تخریب میكند.
درباره مسائل زناشویی با یكدیگر باز و روشن باشید. از خواستهها و نگرانیهایتان در این باره به صورت شفاف با هم صحبت كنید و در صورتی كه اطلاعات شما ناكافی است به كتابهای معتبر و یا مشاوران دارای تجربه در این زمینه مراجعه كنید.
فراموش نكنید هر شخصی خصوصیات خاص خود را دارد، پس تلاش كنید با برقراری ارتباط مناسب و موثر با همسرتان او را بیشتر بشناسید و علت دلسردی وی را از بین ببرید. مراجعه به یك مشاور خانواده بسیاری از ابهامات را برطرف میكند و به شما در حل مشكلتان یاری میرساند. نادیده گرفتن مشكل و به تعویق انداختن حل مسائل باعث جدیتر شدن آنها میشود.
منبع : روزنامه خراسان
-