صفحه 1 از 3 123
نمایش نتایج: از 1 تا 10 از 28

موضوع: چادر

7234
  1. بالا | پست 1
    عضو افتخاری

عنوان کاربر
    عضو افتخاری
    شماره عضویت
    1241
    صلوات
    263
    دلنوشته
    5
    به یاد رفتگان خاک....
    سپاس
    459
    324
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

چادر

چادر

داشتم سجاده آماده می کردم برای نماز، همین که چادر مشکی ام را از سر برداشتم تا چادر نماز بر سر کنم گفت: این همه خودت را بقچه پیچ می کنی که چی؟ بر گشتم سمت صدا، دخترک دراز کشیده بود گوشه ی نماز خانه، پرسیدم با منی؟ گفت: بله! با تو ام و همه ی بیچاره هایی مثل توکه گیر کرده اید توی افکار عهد عتیق! اذیت نمی شوی با این پارچه ی دراز دور و برت؟ خسته نمی شوی از رنگ همیشه سیاهش؟ دلت را نمی زند؟

تا آمدم حرف بزنم گفت: نگاه کن ببین چقدر زشت می شوی اینطوری، مانتو و شلوارت به این زیبایی، چرا جامعه را مثل عزا دارها سیاه می کنید؟ و بعد فقط بلدید بشوید حراست دانشگاه و محل کار و ... و گیر بدهید به امثال من.

خندیدم و گفتم چقدر دلت پر بود دوست ِ من! هنوز اگر حرف دیگری مانده بگو. می شنوم تا قبل از اذان. خنده ام را که دید گفت: نه! دلم پر هست ولی حرف زدن با شماها فایده ندارد.

گفتم؛ شاید حق با تو باشد عزیزم و پرسیدم ازدواج کردی؟ گفت: بله.

گفتم من چادرم را دوست دارم. چادر؛ مهربانیست. با سرزنش نگاهم کرد که یعنی تو هم مثل بقیه ای...
    گفتم؛ چادر سر می کنم، به هزار و یک دلیل. یکی از دلایل چادر سر کردنم زندگی ِ توست.

بلند شد و نشست و با تعجب به چهره ام نگاه کرد. پرسیدم با همسرت کجا آشناشدی؟ گفت فلان جا همدیگر را دیدیم، ایشان پیشنهاد ازدواج داد، من هم قبول کردم.
    گفتم خب؛ خدا قبل از دستور دادن به من که خودم را بپوشانم به مرد ها می گوید؛ غض بصر داشته باشید یعنی مراقب نگاهتان باشید. تکلیف من یک چیز است و تکلیف مردان یک چیز دیگر. بعد این تکالیف مکمل هم اند، یعنی اگر مردی غض بصر نداشت و زل زد به من، پوشش من باید مانع و حافظ او باشد، و من اگر حجاب درست و حسابی نداشتم، غض ِ بصر مرد و کنترل نگاهش باید مانع و حافظ من باشد. همسر تو، تو را "دید"، کشش ایجاد شد، تو را انتخاب کرد. کجا نوشته شده است که همسرت نمی تواند از تماشای زنانی غیر از تو لذت ببرد، وقتی مبنای انتخاب برای او نگاه است؟
    گفت: خب... ما به هم تعهد دادیم.
    گفتم: غریزه، منطق نمی شناسند، تعهد نمی شناسد. چه زندگی ها که به چشم خودم دیدم چطور با یک نگاه آلوده به باد فنا رفت. من چادر سر می کنم، تا اگر روزی همسر تو به تکلیفش عمل نکرد، و نگاهش را کنترل نکرد، زندگی تو، به هم نریزد. همسرت نسبت به تو دلسرد نشود. محبت و توجه اش نسبت به تو که محرمش هستی کم نشود. من به خودم سخت می گیرم و در گرمای تابستان زیر چادری که بیشتر شبیه کوره است از گرما هلاک می شوم، زمستان ها زیر برف و باد و باران برای کنترل کردن و جمع و جور کردنش کلافه می شوم، بخاطر حفظ خانه و خانواده ی تو.

من هم مثل تو زنم. تمایل به تحسین زیبایی هایم دارم. من هم دوست دارم تابستان ها کمتر عرق بریزم، زمستان ها راحت تر توی کوچه و خیابان قدم بزنم. من روی تمام ِ این علاقه ها خط قرمز کشیدم، تا به اندازه ی سهم ِ خودم حافظ ِ گرمای زندگی ِ تو باشم.
    سکوت کرده بود. گفتم؛ راستی... هرکسی در کنار تکالیفش، حقوقی هم دارد. حق من این نیست که زنان جامعه ام با موهای رنگ کرده ی پریشان و صد جور جراحیِ زیبایی فک و بینی و کاشت گونه و لب و . . . ، چشم های همسر من را به دنبال خودشان بکشانند. حالا بیا منصف باشیم. من باید از شکل پوشش و آرایش تو شاکی باشم یا شما از من؟؟؟

بعد از یک سکوت طولانی گفت: هیچ وقت به قضیه این طور نگاه نکرده بودم ... راست می گویی؛

چادر، مهربانیست.
    امضای ایشان
    به حضرت صادق (ع) عرض كردند كار خود را بر چه چيز بنا كرده ‏اى؟

فرمود بر چهار چيز:

فهميدم كه عمل مرا ديگرى انجام نمي دهد. پس به كوشش پرداختم
    دانستم كه خداوند بر حال من اطلاع دارد خجالت كشيدم
    فهميدم روزى مرا ديگرى نخواهد خورد آرامش يافتم
    و دانستم بالاخره بسوى مرگ مي روم به همين جهت آماده آن شدم
    بحار الأنوار (ط - بيروت)، جلد 111

2. بالا | پست 2
    ناظم همیاریراهنمای همیاری

عنوان کاربر
    ناظم مدیر
    شماره عضویت
    265
    صلوات
    36
    دلنوشته
    7
    سپاس
    6,000
    5,208
    نوشته های وبلاگ
    73
    دریافت
    0
    آپلودها
    3

RE: چادر

سلام .

من به این مطلب به چند دلیل اعتراض دارم

1- حجاب من ( من نوعی) با مانتو کامل هست.
    2- جراحی زیبایی پیشرفت علم و تکنولوژی رو نشون میده ؛ تازه اگه یه نفر بینی اش رو رو عمل کنه؛ خیلی هم تعییر صورت نمیگره! فقط یه کم صاف تر میشه و این فقط برای خود شخص قابل درک هست .
    3- بیشتر از اینکه خانم های مانتویی به چادر گیر بدن، چادری ها به مانتویی ها گیر میدن. یا اون چیزی که بیشتر تعجب بر انگیز هست اینه که یه خانم مانتویی که یه کم موهاش بیرون هست ....بره تو نماز خونه. اون وقت همه یه جوری نگاهش می کنن
    4- همیشه مشکل از خانم های مانتویی نیست! شاید خانم چادر نتونسته به وظایفش عمل کنه که آقاهه نتونسته کنترل کنه نگاهش رو.

همینا ....

3. بالا | پست 3
    عضو افتخاری

عنوان کاربر
    عضو افتخاری
    شماره عضویت
    1241
    صلوات
    263
    دلنوشته
    5
    به یاد رفتگان خاک....
    سپاس
    459
    324
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

سلام نیلوفر خانم

ممنون از اینکه مطلب این تاپیک رو خوندی و از دقت نظرت

اما پاسخ:

1. به نکته ی خوبی اشاره کردی. در واقع منظور از چادر تو این مطلب حجاب است که با توجه به اینکه چادر نماد حجاب برتر به حساب میاد، مطلب بر این اساس تنظیم شده. مسلما حجاب مختص چادر نیست و هر کس چادری نیست بی حجاب( بد حجاب) محسوب نمیشه یه مثال میزنم:کسی که  نمازشو  با رعایت کامل آدابش نمی خونه قطعا بی نماز نیست ولی رعایت کامل آداب نماز برای رسیدن به اهداف والای نماز بهتره.

2. هدف از جراحی زیبایی متفاوته. قطعا کسانی هستند که دلیلشون برای جراحی زیبایی جلب توجه و تحریک مردان دیگر در جامعه نیست و دلایل منطقی خاص خودشون رو دارند. بحث  مطلب ناظر بر این عزیزان نیست.

3. ایراداتی که به افراد منتسب به یک صفت وارد هست، دلیل بر بد بودن اون صفت نیست. مثلا جامعه ی ما به جامعه ی اسلامی معروفه و ما به مسلمانان. آیا جامعه ی ما مصداق کامل جامعه ی اسلامی است؟ و آیا هر یک از ما مصداق یک مسلمان حقیقی هستیم؟ میتونن افراد بد اخلاقی وجود داشته باشن که چادر بر سر دارند رفتار اینگونه افراد به بد اخلاقیشون بر میگرده تا به چادری بودنشون. نکته ی دیگر اینکه همانطور که یک رفتار منافی  عفت از یک زن چادری غیرقابل انتظار به نظر میرسه و جلب توجه میکنه، حضور یک فرد با حجاب بد در محل عبادت هم نامتعارف جلوه میکنه و میتونه باعث جلب توجه افراد حاضر در مجلس بشه. گر چه مسلما در خانه ی خدا به روی همه ی بندگانش بازه و این اشکال به رفتار برخی افراد وارده که خانه ی خدا رو فقط جایگاه تیپ خاصی از افراد میدونن. با این حال بی شک بهتره که در محلی که منتسب به خانه ی خداست جلوه و رفتار ما به گونه ای باشه که بیشتر مورد پسند خدا و احکام خداونده.

4. این نکته هم گر چه تا حدودی میتونه درست باشه ولی ما موارد بسیاری رو شاهد بوده و هستیم که کسانی که با هم هیچ مشکلی نداشته اند در نتیجه ی همین گونه تحریکات زندگیشان از هم پاشیده است. پس اینگونه تحریکات میتوانند(در صورتی که فرد خود کنترلی ضعیفی داشته باشد) سبب مشکلات بسیاری شوند. در قرآن کریم و در سوره ی مبارکه یوسف میخوانیم که اگر خواست خدا نبود  حتی یوسف نبی هم ممکن بود قصد زلیخا را بکند(وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ ۖ وَهَمَّ بِهَا لَوْلَا أَن رَّ‌أَىٰ بُرْ‌هَانَ رَ‌بِّهِ ۚ كَذَٰلِكَ لِنَصْرِ‌فَ عَنْهُ السُّوءَ وَالْفَحْشَاءَ ۚ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِينَ). پس نباید نقش اینگونه تحریکات را دست کم گرفت.

4. بالا | پست 4
    کاربر همیاری

عنوان کاربر
    کاربر همیاری
    شماره عضویت
    1308
    صلوات
    3
    دلنوشته
    1
    برای شادی اقا امام زمان
    سپاس
    6
    16
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

سلام
    ممنون خانم عزيزي بابت مطلب بسيار زيباتون

نقل قول نوشته اصلی توسط niloofarabi
    سلام .
    سلام

من به این مطلب به چند دلیل اعتراض دارم

1- حجاب من ( من نوعی) با مانتو کامل هست.
    ((((((((((اشتباه برداشت نكنيد درسته حجاب با مانتو هم كامل هست كسي نگفته مانتو بي حجابي هست فقط   باچادر كامل تر ميشه، مثل اين ميمونه كه از --خوب-- و --خوب تر-- شما --خوب تر-- رو انتخاب كني ،بعضي ها هم دوست دارن --خوب --رو انتخاب كنن اين مشكلي نداره البته بستگي داره تعريف شما از حجاب با مانتو چيه!؟ با مانتو ميشه حجاب داشت ولي نه اون مانتوهايي كه بسيار كوتاه و تنگن،آستين هايي كه تا ارنج بالا ميره،يقه هايي كه تا يك وجب زير گردن هم ميرسه و... چنين پوششي رو نميشه اسمشو حجاب گذاشت،انگشت اشاره به چنين پوشش هاست. )))))))))))

2- جراحی زیبایی پیشرفت علم و تکنولوژی رو نشون میده ؛ تازه اگه یه نفر بینی اش رو رو عمل کنه؛ خیلی هم تعییر صورت نمیگره! فقط یه کم صاف تر میشه و این فقط برای خود شخص قابل درک هست .
    ((((((((((درمورد جراحي زيبايي به نظر منم هيچ مشكلي نداره، ولي اون افرادي كه باكمك اين تكنولوژي استفاده نادرست ميكنن فقط بخاطره جلب توجه وخودنمايي و به عبارتي دنبال چشمهايي هستن كه به دنبال خودشان بكشانن،اين درست نيست! نگشت اشاره به چنين افرادي هست. )))))))))))

3- بیشتر از اینکه خانم های مانتویی به چادر گیر بدن، چادری ها به مانتویی ها گیر میدن. یا اون چیزی که بیشتر تعجب بر انگیز هست اینه که یه خانم مانتویی که یه کم موهاش بیرون هست ....بره تو نماز خونه. اون وقت همه یه جوری نگاهش می کنن
    (((((((((((درمورد گيردادن >چنين موردي خيلي كم پيش مياد البته بستگي داره نوع پوشش چگونه باشه اگه مثل نوع پوششي كه بالا عرض كردم باشه خوب حق دارن كه ايراد بگيرن ،ما تو يه جامعه اسلامي زندگي ميكنيم و نوع پوشش رو هم قانون جامعه مشخص كرده ، وقتي كسي كوتاهي كنه مطمئنا شاكي هم پيدا ميكنه. درمورد نمازخونه> تعجبي نداره! نمازخانه و نماز خواندن يه آدابي داره كه بايد رعايت بشه،اگه فردي كوتاهي كنه مطمئنا همه يه جوري نگاهش ميكنن. )))))))))))

4- همیشه مشکل از خانم های مانتویی نیست! شاید خانم چادر نتونسته به وظایفش عمل کنه که آقاهه نتونسته کنترل کنه نگاهش رو.
    (((((((((((((نظرتون محترمه ولي اين دليل قانع كننده اي نيست،از قديم گفتن اموالتو محكم بچسب كسي رو دزد نكن براي مثال :شخصي ماشينشو روشن تو خيابون رها كنه و فردي بياد ماشينو به سرقت ببره اينجا مقصر دزد هست يا صاحب ماشين ؟!؟! در ادامه به صاحب ماشين گفته بشه: مقصر خودتي كه ماشين رو روشن رها كردي و درجواب بگه من مقصر نيستم مقصر پدرومادر اون دزد هستن كه فرزندشونو درست تربيت نكردن ،به نظرت اين جواب منطقي هست؟! تا اخر دنيا دزد وجود داه مهم اينكه ما خودمون رو ايمن كنيم تا آسيبي نبينيم. ))))))))))))

همینا ....
    ((((((خدارو شكر ))))))

5. بالا | پست 5

عنوان کاربر
    ناظم مدیر
    شماره عضویت
    265
    صلوات
    36
    دلنوشته
    7
    سپاس
    6,000
    5,208
    نوشته های وبلاگ
    73
    دریافت
    0
    آپلودها
    3

نقل قول نوشته اصلی توسط 'sokut' pid='788' dateline='1364335998'

3. ایراداتی که به افراد منتسب به یک صفت وارد هست، دلیل بر بد بودن اون صفت نیست. مثلا جامعه ی ما به جامعه ی اسلامی معروفه و ما به مسلمانان. آیا جامعه ی ما مصداق کامل جامعه ی اسلامی است؟ و آیا هر یک از ما مصداق یک مسلمان حقیقی هستیم؟ میتونن افراد بد اخلاقی وجود داشته باشن که چادر بر سر دارند رفتار اینگونه افراد به بد اخلاقیشون بر میگرده تا به چادری بودنشون. نکته ی دیگر اینکه همانطور که یک رفتار منافی  عفت از یک زن چادری غیرقابل انتظار به نظر میرسه و جلب توجه میکنه، حضور یک فرد با حجاب بد در محل عبادت هم نامتعارف جلوه میکنه و میتونه باعث جلب توجه افراد حاضر در مجلس بشه. گر چه مسلما در خانه ی خدا به روی همه ی بندگانش بازه و این اشکال به رفتار برخی افراد وارده که خانه ی خدا رو فقط جایگاه تیپ خاصی از افراد میدونن. با این حال بی شک بهتره که در محلی که منتسب به خانه ی خداست جلوه و رفتار ما به گونه ای باشه که بیشتر مورد پسند خدا و احکام خداونده.

سلام
    بعضی از موارد رو پذیرفتم .
    خب مثلا نمازخونه دانشگاه ؛ یا شهرهای زیارتی و ... حتما باید آدم چادر سرش کنه حالا چارد هم سر می کنم! ولی دیگه قرار نیست آخر چادر و حجاب بشم که !!!! من اینقدر بدم میاد میری زیارت ...این جمله رو مکرر می شنوم:
    "حجاب واجب هست؛ زیارت مستحب". یه بار هم تو مشهد یکی بهم گفت: چادرت غیر مجاز هست !!!!!
    همین که آدم پاش رو گذاشته تو همچین مکانی ، نیت طرف رو نشون میده! نیازی نیست یه نفر مدام تذکر بده! این برای مکان های متبرک...
    نماز خونه دانشگاه که دیگه متبرکه نیست یه ساختمون هست ...مثلا برای دانشگاه علامه اونجا که نماز خونه هست الان قبلا غذاخوری بود غذاخوری که متبرک نیست !!!! تو دانشگاه هم همه جور آدم هست. همه هم میخان نماز بخونن! چه اشکالی داره یه خانم با موی یه کم بیرون بره نماز خونه موقع نماز موهاش رو تو میزاره

6. بالا | پست 6
    مشاور همیاری

عنوان کاربر
    مشاور همیاری
    شماره عضویت
    1825
    سپاس
    0
    1
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

ممنون سکوت جان مطلب قشنگی بود
    اما نیلو خانم یکمی اوضاع عوض شده حدود ده سال پیش چرا خانم های چادری به خانم های مانتویی یه جوری نگاه میکردن و اعتراض میکردن
    اما متاسفانه بعضی ها اینقدر گستاخ و جسور شدن که درست رو زیر سوال میبرند مثل هین قصه ای که ذکر شد

7. بالا | پست 7
    عضو افتخاری

عنوان کاربر
    عضو افتخاری
    شماره عضویت
    1241
    صلوات
    263
    دلنوشته
    5
    به یاد رفتگان خاک....
    سپاس
    459
    324
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط 'niloofarabi' pid='821' dateline='1364379468'
    نقل قول نوشته اصلی توسط 'sokut' pid='788' dateline='1364335998'

سلام
    خب مثلا نمازخونه دانشگاه ؛ یا شهرهای زیارتی و ... حتما باید آدم چادر سرش کنه حالا چارد هم سر می کنم! ولی دیگه قرار نیست آخر چادر و حجاب بشم که !!!! من اینقدر بدم میاد میری زیارت ...این جمله رو مکرر می شنوم:
    "حجاب واجب هست؛ زیارت مستحب". یه بار هم تو مشهد یکی بهم گفت: چادرت غیر مجاز هست !!!!!
    همین که آدم پاش رو گذاشته تو همچین مکانی ، نیت طرف رو نشون میده! نیازی نیست یه نفر مدام تذکر بده! این برای مکان های متبرک...
    نماز خونه دانشگاه که دیگه متبرکه نیست یه ساختمون هست ...مثلا برای دانشگاه علامه اونجا که نماز خونه هست الان قبلا غذاخوری بود غذاخوری که متبرک نیست !!!! تو دانشگاه هم همه جور آدم هست. همه هم میخان نماز بخونن! چه اشکالی داره یه خانم با موی یه کم بیرون بره نماز خونه موقع نماز موهاش رو تو میزاره

سلام نیلوفر خانم

ممنون بابت نظرت

در مطلب بالا اشاره کردم که عبادت برای همه است و مکان های عبادت مختص طیف خاصی نیست، اما حضور در هر مکانی آدابی داره و بهتره ما هم این آداب رو رعایت کنیم و گوشه و کنایه های برخی افراد رو به حساب ناآگاهی و یا انجام مسئولیت( امر به معروف و نهی از منکر) به زبانی که شایسته و مناسب نیست بدونیم و سعی کنیم به دل نگیریم و به حساب همه نذاریم.

از نظر متبرک بودن مکان نیز، هر مکانی که منسوب به خدا و انجام اعمال عبادی مثل نماز باشه متبرک میشه حتی اگه قبل از اون اختصاص به کار دیگه ای داشته باشه. مثلا کعبه قبل از آنکه پایگاه وحدت مسلمانان و قبله مشترک آنها باشه، محل شرک و بت پرستی بوده

همینا...

8. بالا | پست 8

عنوان کاربر
    ناظم مدیر
    شماره عضویت
    265
    صلوات
    36
    دلنوشته
    7
    سپاس
    6,000
    5,208
    نوشته های وبلاگ
    73
    دریافت
    0
    آپلودها
    3

هانیه ...
    خب چرا اینجوری شده ؟ یه نفر (بیشتر از یه نفر! ) اشتباه کرده ؛ با اشتباهش باعث شده همون رفتاری رو که یه روز با یه نفر دیگه انجام داده؛ امروز نصیب خودش بشه!

یه زمانی خانم های چادر خیلی دور برداشته بودن
    الان هم باز قدرت اونا بیشتره

مرسی سکوت.

9. بالا | پست 9
    کاربر همیاری

عنوان کاربر
    کاربر همیاری
    شماره عضویت
    5074
    سپاس
    0
    0
    دریافت
    0
    آپلودها
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط 'niloofarabi' pid='821' dateline='1364379468'
    سلام

سلام
    امام رضا علیه السّلام در این مورد سخن بسیار زیبایی دارند. ایشان فرمودند: "هر کس گناه آلود به زیارت ما بیاید، ما را آزار داده است."

کسی که به زیارت امام میره، یا از شدت علاقه و تنها به خاطر ابراز ادب به امام هست، یا این‌که حاجتی داره و می‌خواد از امامش طلب کنه. البته در حالت دوم هم قطعا علاقه وجود داره. اما اگر هدفش، تنها طلب حاجت باشه، محبتش به امام کمتر از کسی است که برای عرض ادب به زیارت میره.

بگذریم. در هر دو صورت، فکر می‌کنم که برایمان واضح باشه که ممکن نیست که زائر از آزار رساندن به امام خوشحال باشه.

در مورد کیفیت حجاب (و البته هر مسئلهٔ دیگر) در زیارت، کافی است به این موضوع فکر کنیم که:
    - آیا امام رضا، راضی به این هست که با حجاب غیر کامل، وارد حرمش بشویم؟
    - آیا امام رضا، راضی به این هست که با حجاب کامل وارد حرمش بشویم، اما تا از حرم خارج می‌شویم حجاب کاملمون ناقص بشه؟
    - و مسائل دیگر، مثلا آیا امام رضا، راضی هست که در حرمش یا بیرون از آن چشم‌چرانی کنیم؟ (کاری که بیشتر، آقایون انجام می‌دن تا خانم‌ها)

فکر می‌کنم همگان قبول دارند که مسائل مذکور گناه هم هستند.

بیایم حداقل زمانی که به قصد زیارت از شهرمون خارج می‌شیم، گناه نکنیم (از گناه‌های پنهانی گرفته تا گناه‌های اجتماعی که در زمان ما همه‌گیر شده و قبحش ریخته) تا حداقل اماممون رو آزار ندیم.

10. بالا | پست 10

عنوان کاربر
    ناظم مدیر
    شماره عضویت
    265
    صلوات
    36
    دلنوشته
    7
    سپاس
    6,000
    5,208
    نوشته های وبلاگ
    73
    دریافت
    0
    آپلودها
    3

سلام

من که دیگه چند سالی میشه مشهد که میرم ؛ از همون پنجره هتل به امام رضا سلام می رسونم! اینجوری نه امام ناراحت میشه! نه اونی که میگه موهاتو بذار تو
    بقیه هم یه روز به نظر من می رسن!

صفحه 1 از 3 123

کاربران دعوت شده

© تمامی حقوق برای همیاری ایران محفوظ بوده و هرگونه کپی برداري از محتوای انجمن پيگرد قانونی دارد